Orokbefogadott kutyak

Milyen öröm, látni egy boldog kutyát, amely otthont, gondozást és szeretetet talált… Nem igaz?
2012 szeptember 1-ig, az SOS Dogs Nagyvaradi kutyamenhelyrol 5.180 kutyát fogadtak örökbe.
2016 oktober 1-ig, 8.771 kutya talált gazdára, Bihar megyébol (Nagyvaradot is beleszámítva).

Legnagyobb része a kutyáknak a városban és a környékbeli helységekben talált gazdára, és egy része a határon túl, úgy mint Németország, Anglia, Hollandia, ahova a külföldi állatszeretok és a szponzoraink segítségével jutottak el.
                                            

 

 

 

 

 

 

Nagyon sok külföldi állatbarát inkább egy otthontalan kutyának nyújt menedéket és gondviselést, minthogy hatalmas összegeket fizessen egy Pedigrees fajkutyáért.
Ezek az emberek jótékonysági gesztusként értelmezik a befogadást az olyan kutyákkal szemben, amelyek sorsverte helyzetbol voltak megmentve, esetleg elhagyva, kidobva, vagy bántalmazva voltak. Az ilyen kutyáknak, otthont, élelmet, menedéket, és ami a legfontosabb az állatok számára: jóságot, megbecsülést és szeretetet nyújtanak.

2016 szeptember-ben, Bihar megyebol 71 kutyat fogadtak orokbe: ezek-bol a kutyakbol, 2 kutya Bihar megye-ben talalt gazdara es 69 kutya kulfoldre, TRACES-el lett szalitva, es ott lettek orokbefogadva.


Uzenet egy boldog gazdi reszerol :
udv!szombaton lesz egy hete hogy a ferjemmel orokbe fogadtunk egy hatalmas aranyost,egy rottweiler keverek kutyuskat.nagyon meg vagyunk vele elegedve,kituno hazorzo ,rengeteg szeretetet kapunk tole.szelidsege,jamborsaga es szeretnivalo jelleme azonnal elvarazsolt mindkettonket.Azota a mi Bucink a csalad szeme fenye,szeretjuk,kenyeztetjuk es megadunk neki mindent,amit egy kutya kivanhat.kertes hazban elunk videken,igy a nagy mozgaster is biztositott a mi kis csoppsegunknek,amire szuksege is van,mivel nem eppen aprocska a lelkem.nagyon szeretjuk es ugy gondolom,hogy eletem egyik legjob dontese volt a menhelyrol orokbe fogadni egy kutyust.kivanok tovabbi sok sikert es kitartast az sos dogs munkatarsainak,vezetoinek.
Sz. orsolya tunde 2008 augusztus 21

Uzenet Hollandiabol, egy nagyon boldog kutyatol:
„ A nevem , Soricica, es eletem elso honapjatol, az SOS DOGS ORADEA, volt az othonom. Miutan, elmultam hat honapos, egy nagy feher autoval, ket szemely erkezett, egy tavoli orszagbol, Hollandiabol. Belem szerettek es magukal vittek, az auto hatulso ullesen. Mar mindjart, ket eve Hollandiaba vagyok, es nagyon sok baratsagot kotottem. (Nagyon kozvetlen vagyok) Neha, a fonokom, elvisz magaval, setalni, a BMV Cabrio-javal, es, ugy ullok hatul, mint egy hercegno. Mar, nagyon sok orszagot lattam : Franciaorszag, Olaszorszag, Nemetorszag, Romania, Svajc, stb., a papa meg a mama, allandoan visznek magukkal, mert nem szeretnek tollem megvalni. Nagyon szeretnek engem. „
2008 iulius 29 Edward Bubeneck

Ujjab uzenettet kaptunk Soricica-tol, 2009 december 10-en :
Hello mindenkinek, ujra en vagyok, Soricica. Remelem hogy, emlekeztek meg ram, mivelhogy mar 3 eve Hollandiaban ellek. A fotom az " orokbe fogadott kutyak" menuben, az elso reszben lathato, a site-on. Valami kullonleges mondanivalom van szamotokra : van egy kis baratom, aki Szofiabol, Bulgarabol jott es csak 3 honapos. Akarcsak en, egy koborkutya volt, akivel rosszul bantak. Elosszor is egyaltalan nem tetszet nekem, de egy het mulva, megvaltozott a velemenyem. Kedvelem es folyton jatszunk es neha, egy agyban alszunk. Tommy a neve (ez bolgar nev ?) es nagyon sok mindenre meg kell tanitsam (mar folymatban van) mivelhogy, en tudom hogyan mennek a dolgok Hollandiaban.
Valamit sajatmagamrol is : nagyon sokat valtoztam amiota elhagytam Romaniat. Most egy elegans holgy vagyok, hosszu labakkal es mindenki aszt mondja hogy szep vagyok ( bizonyara eszt en mar tudom ). A papam megprobal uj kepeket kuldeni rolam (es Tommyrol ), hogy latsatok sajatmagatok, hogy milyen boldog es szep vagyok.
Oh, es ne feledjetek megpuszilni Nathaly-t a reszemrol. Egy par honapja, talalkoztam vele Zaandan-ban, a kulfoldrol orokbe fogadott kutyak szamara rendezett kulonos napon.
Puszillak benneteket, Soricica B.

Nagyon boldogga tett bennunkeket az e-mail es a foto, amelyet Nemetorszagbol, egy kedves csaladtol kaptunk, aki a menhelyrol fogadott orokbe egy kutyat. Olyan jol van Diego...
Kedves menhelyi csapat,
Junius 12-en vittuk el Diego-t toletek, amit, soha nem bantunk meg.
Diego, jol fejlodott. Bizonyos parancsokat mar ismer es tett magara egy kis sulyt is.
Imadja a mozgast es persze a setat is. Seta kozben, gyakran talalkozik mas kutyakkal, es elvezi a kacerkodast. Jol megvan a legtobb kutyaval.
Baratsagos es kivancsi, de egy kicsit fellenk is. Nem igazan szeret utazni gepkoscival vagy autobusszal. De mikor szukseges, felvesszuk es betesszuk a jarmube. Zavarja az utazas zurje.
Ezek utan, mar nem ugatja a jarmuvet.
Mar usszott is. Eleinte, megallapitottuk hogy fel a viztol. Miutan latta a tarsat, Max-ot a vizben, o is beugrott a vizbe.
Anyira buszkek vagyunk ra.
Az onok kijelentese ellen, hogy a kutya nem szobatiszta, aszt kell mondjuk hogy, nem igaz. Elso nap, az ajtonak koszonhetoen, be pipi-lt a szonyegre, de ez volt az egygyetlen ilyen kellemetlen esset. Termeszetesen, amikor kint vegezte el a dolgat,
nagyon megdicsertuk.
Mindent osszevetve ugy gondoljuk, hogy Diego egy jo othonra talalt nallunk es mi nagyon halasok vagyunk, hogy egy ilyen csodalatos kutyat talaltunk.
Mindent megkap tolunk amire szuksege van, sot meg tobbet is.
Bisztosan, nemsokara, meglatogatjuk a menhelyet.
A legjobbakat kivanjuk
Klaus es Tanja

2011 ianuar 18
Egy uj uzenetett kaptunk Hollandiabol egy boldog gazditol, aki a kutyusat a Nagyvaradi SOS Dogs-tol fogadta orokbe a 2010 es ev vegen :
December 22-ota Tinca ( hivatalosan Kelly ) csaladunk uj tagja lett. Ugy lettunk tajekoztatva hogy, a kutyus nem szobatiszta, de szerencsere szobatiszta es nagyon szofogado volt. Ugy az emberekkel mint az allatokkal is jol megvan.
Elso perctol fogva, jol erezte magat velunk es csak egy nap utan, mar olyan volt mintha az egesz eletet velunk toltotte volna. Semmi gondot nem okoz nekunkes mindenhova magunkkal vehetjuk. Ugy vettuk eszre hogy nagyon jo nyomozo, ugyhat dreszirozasra fogjuk vinni. termeszetesen, eleinte csak az allap szabajokat fogja megtanulni.
Nagyon boldogok vagyunk Tincaval. ( Kepek a Foto Galeriaban)

 

 

 

 

 

 

2011 iunius 14
Dodi, 2 evvel ezelott volt orokbefogadva egy holland csalad altal es most katptunk egy uzenetet a gazdijatol: Kerjuk mondjak el a Roman nepnek, hogy nagyon boldogok vagynk vele es hogy a kutyus fantasztikus dolgokat csinal, mulatsagos, kedves es vad. Teljesen bele illik a csaladunkba. O es Dunja egy csodalatos parat alkotnak (foleg a macskak molesztalasaban). Mindenkinek koszonom eszt a fantasztikus es edes kutyat, akinek a beceneve "barany" lett. Sok sikert kivanok onnoknek a mentesi munkaban, Marian

2011 iunius 28-an a kovetkezo e-mail erkezett a cimunkre :
Helló,
Küldunk egy képet Zserborol (ejtsd: mint a francia Gerbeaud).
Hamarosan egy erőteljes védelmezője lesz a háznak.
O egy kb. 5 hónap, ivartalanított, nagy termetu, játékos és nyugtalan him kolyok.
Köszönjuk.
Minden jot.
Kereszturi csalad Nagyvaradrol
2011 iunius 30-an ujjabb kellemes meglepetesben volt reszunk, amikor beleptunk az e-mail postaladankba :
Jo napot kivanok,
Itt kuldok egy par kepet Bony-rol,akit mostmar Elinek hivnak,a lanyom nevezte el igy.Nagyon jol erzi magat,csaladtagnak szamit,mar poraz nelkul is lehet setaltatni,es eddig 500 grammot hizott,mar 3700 gramm.Negy kilonal unnepelunk......:)
Koszonjuk
Minden jot
Eli es gazdai (Kepek a Foto Galeriaban)

Ma, 2011 szeptember 22-en, uj kepeket kaptunk Hollandiabol, baratainktol a Bubeneck csaladtol, Soricica-rol, vagyis Cuta-rol ahogyan ok nevezik...ugy latszik hogy nagyon jol megy dolga !
Koszonjuk
Az SOS Dogs Nagyvarad munkasai2013 aprilis 13-an, egy lenyugozo e-mail-t kaptunk, azoktol, akik segitettek benunket hogy, Hiena kutyank, gazdara talaljon Holandiaban. Hiena, egy 7 eves nosteny kutya, akinek egy fule hianyzik es vakk.
"Mijen egy gyonyoru kutya ! Jolanda elnevezte ot Joy-nak ( orom ) ugy hat, mostantol, nagyon sok orome lesz az eleteben. Az osszes szeretettet amelyre szuksege van meg fogja kapni.
Koszonet mindazert amit erte tettetek. "
( Kepek a Foto Galeriaban)


Egy szeretett, kedves kutyankat, a Toby-it, nem sok idovel ezelott, egy holgy, Hollandiaban fogadot orokbe. Nagy oromot szerzet nekunk egy rovid kis levellel es par keppel, amelyekek Toby-rol kuldot. A szofogado, boldog Toby-it az egesz csalad szereti, beleertve a gyerekeket es a kandurt is. " O toltotte be a csaladunk puzzle-jank hianyzo resszet. Szeretlek, Toby " - irja a holgy, levele befejezese kent.( 2014 aprilis 14 )


Nagy elmeny okozott nekunk, az e-mail amelyet 2014.04 27 - en kaptuk Andre Huiskamptol Hollandiabol:
" Hello mindenkinek,
Mindenek elott, gratulalni akarok az ottani jol vegezett tevekenysegetekert!
Mi, nem reg orokbefogadtuk Sicely-t Maria Polmantol, Hollandiaban.
Nagyon jol erzi magat a csaladunkban.
Gondoltam hogy orulni fogtok a kellemes hirnek.
Udvozleteinket kuldjuk Hollandiabol
Andre"
Spot, 2014 augusztus-ban lett orokbe fogadva, es boldognak erzi magat, uj othonaban Hollandiaban, az uj baratai kozott.


Bogar, hihetetlenul jol es boldognak nez ki, a kepen amelyet az uj gazdijatol kaptunk, aki a kovetkezoket irja:
" Pogar egy csaladra es othonra talalt. Jelenleg, Hollandiaban lakik a tenger mellett.
Koszonom hogy megmentettek!
Monique es Bogar " ( 2014 szep.2 )


Egy nagy lelku jaras serult holgy orokbe fogadta Tigrat, a mi kedves kutyusunkat, a Hollandiai Maria Polman menhelyrol. (2014 szept. 18)


Missy-t, egy masik kutysunkat, miutan elso latasra megszerettek uj gazdijai, a Maria Polman Hollandiai menhelyen tartott adopcio napjai alkalmabol, orokbe fogadtak. ( 2014 szep. 18 )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ada az uj Dania-i csadadjaval: Ada, a Bako-I sintertelep egygyik aldozata, akit az SOS Dogs csapata megmentett es elhelyezett az egygyik menhelyunkben, 2015 oktober vegen el lett szalitva kulfoldre hogy gazdara talaljon. Jelenleg, egy Dania-i csalad tagja, ahol gondviselesnek orvend, szeretetett kap, szabadsagban, nyugalomban es sok jatszasban van resze. Koszonjuk a szep kepeket!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az aranyos Levi nevu kutyank, a Belenyesi SOS Dogs menhelyunkrol ment el Hollandiaba orokbefogadas celjabol. Kepeket es udvozletet kuldi nekunk, mivelhogy boldog, megtalalta nyugalmat es a szeretettet! Koszonjuk Stichting Straydogs NL! ( 2016 aprilis 15 )

Monty, egy gyonyoru Husky kutya, ezelott ket evvel kulfoldre let orokbefogadva az SOS Dogs-tol. A kutya szereto es buszke gazdaja oromot akart nekunk szerezni es kuldott egy par valgatott fotot rola. Monty, jelenleg, tobb mint boldog es reg elfelejtette az elhagyottsagot es a menhelyi eletett. Monty-nak partnere is van, akivel nagyon jol egygyeznek es elvalaszthatlanok. A ket kutya, a gazdijuknak, dragab mindennel amilyert oszinte tiszteletunket es koszonetunket akarjuk kifejezni! - 2016.05.01 ( Kepek a Foto Galeriaban )

 

Tobb kepert, kerjuk tekintse meg Foto Galeriankat:  Happy Ends