A Mobil Klinika ivartalanitasi kampanya 2016 iunius-ban

Miutan 3 evvel ezelott,  illetve 2013 iulius-ban, a F.P.C.C. – SOS Dogs egy sikeres ivartalanito kampanyt  vitt vegre Otelu Rosu, Caras-Severin megyeben, ivartalanitva 123 kutyat, meg lettunk kerve hogy folytatsuk az ivartalanitast egy masik helyisegben is.

2016 iunius 27-en, a SOS Dogs csapata ellen Razvan Suteu allatorvossal megerkezett Moldova Noua-ba, Caras-Severin megyebe, hogy egy het leforgasa alatt, ivartalanitsa az ivartalanitottlan  kobor es a gazdas kutyakat. 

Miutan a mobil klinika le lett telepitve, megkezdodtek az ivartalanitasi muveletek, a hangsulyt elsosorban a nosteny kutyakra teve.

5 nap leforgasa alatt, 104 kutya lett ivartalanitva, vagyis 84 nosteny es 20 him kutya. Az ivartalanitasokon kivul allatorvosunk talaslkozott egy par nagyon sulyos esettel amelyeket koszonhetoen jo hozzaertesenek sikeresen megoldott.

Egyelore, Moldova Noua-ba, kevesebb kutya fog koborolni az utcakon, a kutya populacio problemaja ebben a helyisegben is meg lett konyebitve.

A csoportunk tavozasa utan, a Moldova Noua-i ivartalanitasi kampany szevezoi, a kovetkezoket irtak a facebook oldalukra:

" Meg szeretnem koszonni mindenkinek, aki ezt itteni elso campany-t lehetove tette. A munka nem volt konyu. Razvan, az allatorvos, a legnehezebb esetekkel szembesult, amelyekkel ragyogoan megbirkozott, a tapasztalatanak koszonhetoen.
Koszonjuk SOS Dogs Oradea, Razvan, Norbert, Janos es Patrick, hogy kivalo munkat vegeztettek, es remelem, hogy hamarosan talalkozunk! "